Open inschrijvingen

Deze trainingen met een Open Inschrijving worden steeds verzorgd in groepen van maximaal 12 deelnemers en duren één dagdeel van 9.00 tot 12.30 uur.

Wilt u zich aanmelden, stuur dan een mail naar info@terrasiccatrainingen.nl en er wordt binnen 24 uur contact met u opgenomen.

LOCATIE
Hotel-Brasserie de Kaai
Kaaistraat 1
4651 BL Steenbergen

Wil je als organisatie een beweging van “medewerkers beheersen en controleren” naar “kundige professionals vertrouwen” stimuleren? Een beweging waarin niet meer vóór medewerkers, maar mét medewerkers wordt gedacht over werk. Hiermee krijg je blije medewerkers en daardoor ook blije klanten. Vanuit zorg voor de klant, zorg voor het team en zorg voor de continuïteit van het bedrijf.

Bouwen aan vertrouwen

17 maart 2022
9.00 – 12.30

Een van de pijlers voor goed samen werken is vertrouwen. Dit bouw je op door elkaar goed te kennen en waarderen. Wat weet je van de ambities, talenten en waarden van jouw collega’s? Spelenderwijs met het kwaliteitenspel brengen we de dit in kaart.

Timemanagement

29 maart 2022
9.00 – 12.30

Iedereen zegt overal ja op. Rennen en vliegen maar. Tijd valt niet te managen, hoe jij er mee omgaat wel! Hoe stel je prioriteiten en bepaal je wat kan wachten en wat onmiddellijk moet. Wat plan je in en wat kun je aan een ander overlaten. Hoe zeg je op een effectieve manier nee. In deze workshop oefenen we met de tools om jou tijd en daarmee ook die van de ander effectief te gebruiken.

Eigenaarschap

21 april 2022
9.00 – 12.30

Betrokken collega’s die zich verantwoordelijk voelen en de verantwoordelijkheid nemen, dragen gezamenlijk bij aan het positieve resultaat van de organisatie. Wat betekent eigenaarschap voor ons en wat is ervoor nodig om dat eigenaarschap te vergroten. We oefenen met de feedback tool om zaken te bespreken, je uit te spreken en als het nodig is ook je collega’s aan te spreken.

Lastige gesprekken

16 juni 2022
9.00 – 12.30

Slecht nieuws blijft slecht nieuws maar hoe zorg je er dan toch voor ddat jouw boodschap goed overkomt? In deze workshop oefenen met rollenspelacteur die gesprekken waarin het soms lastig is de boodschap effectief te communiceren en je met emoties te maken krijgt.

Leidinggeven aan een zelfsturend team

22 september 2022
9.00 – 12.30

Als kader is het jouw rol om te zorgen dat dat team op 1 lijn komt. Door een duidelijke stip aan de horizon te plaatsen zorg je dat de neuzen dezelfde kant op staan. Je geeft aan ‘wat’ er moet gebeuren zonder je bezig te houden met ‘hoe’ dat resultaat wordt behaald, dat is aan het zelforganiserende team. Hoe communiceer je duidelijk jouw visie en geef je op een coachende manier richting aan het team. Door de uitdagingen in de praktijk met elkaar te bespreken en te analyseren komen we tot de juiste inzichten.

Koude Aquisitie

22 september 2022
13.00 – 16.00

Bellen bellen bellen. Hoe start je een koud acquisitie gesprek? Hoe maak je contact en wanneer is het moment dat je wat over jouw toegevoegde waarde kunt vertellen? In deze workshop bouwen we aan een script die je als richtlijn kunt gebruiken om zoveel mogelijk in de praktijk uit te proberen. Met de rollenspel acteur krijg je onmiddellijke feedback wat het effect is van jouw benadering.

Besluitvorming en Conflicthantering

19 oktober
9.00 – 12.30

Om samen alle veranderingen en uitdagingen te kunnen blijven aan kunnen wil je samen leren en ontwikkelen als team. Daar dragen conflicten aan bij! Hoe kom je samen tot een gedragen besluit? Kun je confrontaties zien als kansen? Door te oefenen met praktijkgevallen vind je jouw eigen manier om op een effectieve manier om te gaan met conflicten.

Sociaal Veilige werkomgeving

15 november
9.00 – 12.30

In sociaal veilige teams worden vernieuwende ideeën bedacht, wordt er geleerd van fouten en hoort iedereen erbij. Wat maakt het dan toch soms zo lastig om je echt uit te spreken? Hoe staan de handigheden van ons brein dan in de weg? Bespreekbaar maken van wat er onder de waterlijn zich afspeelt is niet altijd makkelijk maar wel heel verhelderend. Met geweldloze communicatie als basis spreken we vanuit behoeften en kunnen we duidelijk maken welke behoeften geschaad worden.

Heb je vragen?

Bel of WhatsApp ons, we gaan graag met jou in gesprek om te kijken hoe wij jou verder kunnen helpen:

06 19 65 92 52

Of mail ons je vraag: info@terrasiccatrainingen.nl

Maatwerk nodig?

Vertel ons vrijblijvend over de uitdagingen waarmee jullie te maken hebben.

Wij doen je dan met veel plezier en zonder enige verplichting een voorstel met onze oplossing.